[APEL ÎNCHIS] ACNAC – Jamboreea Națională a Cercetașilor Portughezi, 29 iulie-4 august 2018, Barosa, Portugalia. DL: 15 martie 2018

Nume proiect: ACNAC – a 25-a Jamboree Națională a Cercetașilor Polonezi

Perioada: 29 iulie-4 august 2018

Locația: Barosa, Portugalia

Cine poate participa: lupișori, temerari, eXploratori (grupați pe patrule și acompaniați de un lider), seniori (cu vârsta de până la 21 ani)

Despre eveniment:

Cea de-a 25-a Jamboree Națională a Cercetașilor Portughezi va avea loc în Barosa, un sat din provincia Leira, în centrul Portugaliei. Este înconjurat de pini plantați în secolul al XIII-lea și se află în apropierea plajelor, munților și a Castelului din Leira.

Jamboreea are ca temă „The Difference is Me” – Diferența sunt Eu și își propune celebrarea unui spațiu și mediu multicultural. Astfel, ea se împarte în 5 subcampuri, numite după cele 5 continente:

  • Asia – pentru lupișori: continentul pe care a luat naștere povestea lui Mowgli, cadrul simbolic al Haiticului;
  • Africa – pentru temerari: aici Baden Powell a început să se gândească la bazele Mișcării Scout și tot aici comunitatea era alcătuită din triburi;
  • Europa – pentru eXploratori: continentul unde marii cercetători și descoperitori și-au început voiajele în jurul lumii;
  • America – pentru seniori: tărâmul tuturor posibilităților, al noilor începuturi, al vechilor civilizații;
  • Oceania – pentru lideri: printre insule izolate și natură sălbatică, liderii vor trebui să înfrunte obstacolele și să îi sprijine pe ceilalți în luarea deciziilor.

Profilul participantului:

Acesta trebuie să aibă între 7 și 21 de ani și să cunoască limba engleză. Înscrierea se face pe patrule, de către liderul însoțitor.

Costuri:

Taxa de participare este de 160 EUR, căreia i se adaugă suma de 10 euro pentru Departamentul Internațional. Aceasta include costurile de transport de la aeroport (Lisabona sau Porto) până la zona de camp, mesele zilnce, locul de campare, activitățile și o săptămână petrecută în oricare din centrele scout portugheze.

Dacă eşti interesat/ă de această oportunitate, te invităm să completezi formularul de aici până la 15 martie 2018. În procesul de selecţie a participanţilor se va ţine cont de vechimea în organizaţie (minim 6 luni) și de motivaţia de a participa la eveniment. Totodată, persoanele selectate trebuie să aibă acordul de participare din partea Consiliului Centrului Local, sa fie membri activi în cadrul organizaţiei şi să aibă cotizaţia plătită la zi.

La evenimentele internaţionale pot participa doar cercetaşi din Centrele Locale legal înfiinţate şi în cadrul acestora se poartă uniforma naţională (eşarfa naţională şi cămaşa bej).

Pentru informaţii suplimentare, ne poţi scrie la adresa de e-mail: international@scout.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.